17 februari 2021
0 0 0
Blije vrouw achter laptop

Ideale baan vinden: hoe doe je dat?

Het vinden van je ideale baan vraagt veel van je tijd en aandacht. Wat past nou echt bij jou en wat geeft je energie? Volg dit stappenplan en ontdek welke baan ideaal is voor jou en waar je hart écht sneller van gaat kloppen.

Stap 1 - Ontdek wat je wilt

Om erachter te komen welke baan bij jou past, is het belangrijk om eerst meer te weten te komen over jezelf en wat je zoekt in een baan. Dit kun je doen door de volgende vragen aan jezelf te stellen:

  • Waar krijg je energie van?
  • Waar ben je goed in?
  • Waar ben je minder goed in?
  • Waar ligt jouw passie?
  • Waar word je blij van?
  • Wat vind jij belangrijk in een baan?
  • Wat zijn jouw ambities?

Het kan lastig zijn om deze vragen zelf te beantwoorden

Daarom hebben wij een aantal testen samengesteld. Door het invullen van die testen kom je erachter waar je goed in bent, wat jouw drijfveren zijn en waar je naar toe wilt met jouw carrière.

Online zijn er nog veel meer gratis testen te vinden

Kom nog meer te weten over jezelf met bijvoorbeeld:

Stap 2 – ontdek welke baan bij jou past

Met het antwoord op bovenstaande vragen en/of de resultaten uit de testen heb je een beter beeld over jezelf en de banen die bij jou passen. Dan is het tijd om online op zoek te gaan naar de banen die jou leuk lijken. Bekijk welke taken erbij horen, welke functie-eisen ze stellen en welke kwaliteiten je ervoor nodig hebt.

Vergelijk verschillende functies met elkaar

Om erachter te komen wat jij het beste bij jezelf vindt passen. Deze stap kan lastig zijn. Daarom is het handig om hier met anderen over te praten. Zoals familie, vrienden of collega’s. Zij weten waar jij goed in bent en zien waar jij blij van wordt. Ze kunnen meehelpen in de zoektocht wat bij jou past.

Ook wij helpen je graag. Onze coaches kunnen de (test)resultaten met je doorspreken om samen met jou te bepalen welke baan bij je past. Lees hier meer over Jigler GO!

Vergelijk naast vacatures ook verschillende organisaties

Want de functie kan je aanspreken, maar ook het bedrijf moet bij jou passen. Voel je je prettig in een grote organisatie, of werk je juist liever in een kleine organisatie met korte lijntjes? Vind je goed contact met collega’s en leuke bedrijfsuitje belangrijk, of past een zakelijke bedrijfscultuur meer bij jou? Vind je het belangrijk om dicht bij huis te werken, of is de afstand woon-werkverkeer niet per se belangrijk?

Stel voor jezelf vast wat voor soort organisatie het beste bij jou past. Door de website en social media van het bedrijf en de werknemers door te kijken krijg je een beeld van de mensen die er werken en van de bedrijfscultuur. Zodat je kan bepalen of dat past bij wat jij zoekt in een baan.

Sommige dingen weet je pas als je het probeert

Door ergens daadwerkelijk te werken kom je er pas achter of het echt iets voor jou is. Heb je al een baan en wil je die niet zomaar opgeven, voor iets wat het misschien net niet is? Kijk of je een dagje kan meekijken, bijvoorbeeld bij een bekende die die baan al heeft. Dan kun je alvast proeven van het daadwerkelijke werk en ontdekken of het echt bij jou past.

Stap 3 – ga op zoek naar jouw ideale baan

Fijn, je weet wat voor baan je wilt. Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar die ideale baan. Én die uiteindelijk te krijgen uiteraard. Wij helpen je hier graag bij.

Succes met de zoektocht naar jouw ideale baan!

Bekijk al onze blogs

Gerelateerde artikelen

Blog: Hoe vind je snel geschikte vacatures?
Het totale aanbod openstaande vacatures is enorm. Maar niet iedere vacature past bij jou. Ontdek hoe jij vacatures kunt filteren zodat je voor jou geschikte vacatures snel gevonden hebt. 

Vacaturepagina: Zoek vacatures op Jigler.nl
Jigler heeft een aanbod van meer dan 1000 openstaande vacatures. Zoek tussen deze vacatures naar een nieuwe uitdaging die bij jou past.

Pagina: Samen op zoek naar een baan
Ben je op zoek naar een baan en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Jigler beschikt over honderden intercedenten die je helpen met jouw zoektocht. Ontdek de kracht van ons netwerk.