22 april 2021
0 0 0
Op zoek naar cursussen op de laptop

Gratis online cursussen in coronatijd: 5 handige tips

Door corona brengen we meer tijd thuis door dan normaal. Heb jij ondertussen het hele aanbod van Netflix gekeken, de highscore van je favoriete game verbeterd en ieder boek in huis al gelezen? Of ben jij gewoon toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is het tijd om iets nieuws te leren!

Doordat er minder mogelijk is om te doen met je vrije tijd, is dit het perfecte moment om iets nieuws te leren. En dan is het wel fijn als dat vanuit huis en gratis kan. In deze blog 5 handige tips.

5 tips voor gratis online cursussen

 1. Volg een gratis thuisstudie via Soofos, Udemy of NL Leert Door
 2. Volg gratis trainingen via de bibliotheek
 3. Ontdek alles over de inzet van social media op Facebook business
 4. Volg gratis webinars
 5. Leer een nieuwe taal terwijl je jouw favoriete film of serie kijkt

1. Volg een gratis thuisstudie via Soofos, Udemy of NL Leert Door

Op Soofos.nl staat een groot aanbod aan Nederlandstalige online cursussen
Een deel hiervan is gratis en vind je hier.

Volg bijvoorbeeld een van deze cursussen:

Udemy.com biedt duizenden cursussen in verschillende talen
Voor een deel van deze cursussen moet je betalen, maar er staan ook honderden gratis cursussen op. Tip: kies in het filter de taal van de cursus en vink aan dat je alleen gratis cursussen wilt zien.

Een aantal gratis cursussen:

NL Leert Door helpt jou in jouw persoonlijke ontwikkeling
Dit is een door de overheid gesubsidieerd leerprogramma. Op deze website staan gratis online opleidingen, audioboeken en video’s.

Leer bijvoorbeeld over:

2. Volg gratis trainingen via de bibliotheek

Via de website van de Koninklijke Bibliotheek kun je je aanmelden om 28 verschillende cursussen te kunnen volgen. Allemaal gratis! Ga hiervoor naar deze website en meld je aan.

Een greep uit deze 28 cursussen:

 • Mindfulness
 • Foutloos Nederlands schrijven
 • Starten met Word
 • Leer Duits, Engels, Spaans of Italiaans
   

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nog meer cursussen volgen. Bijvoorbeeld over programmeren, marketing en fotografie. Log in op bibliotheek.nl om het actuele aanbod te bekijken.

3. Ontdek alles over de inzet van social media op Facebook business

Wil je meer weten over de zakelijke inzet van social media? Op deze pagina van Facebook leer je bijvoorbeeld over:

 • Hoe laat je jouw Instagram-inhoud opvallen
 • Communiceren met klanten via WhatsApp
 • Opstellen van marketing doelstellingen
 • Live gaan op Instagram

4. Volg gratis webinars

Geen zin om een hele cursus te volgen? Er zijn ook gratis webinars die je kunt volgen. Een webinar is een lezing, workshop, presentatie of college die gegeven wordt door een spreker. Hierbij heb je de mogelijkheid om direct vragen te stellen en te reageren. Bekijk deze website voor een wisselend aanbod aan gratis webinars. 

5. Leer een nieuwe taal terwijl je jouw favoriete film of serie kijkt

Ben je juist nog niet door het hele Netflix aanbod heen? Combineer vermaak met leren! Met deze tool kun je een serie kijken met twee verschillende varianten van ondertiteling. Dan krijg je dus bijvoorbeeld een Nederlandse ondertiteling te zien en een taal naar keuze.

Misschien kijkt de serie niet zo lekker weg als normaal, máár dit is wel een leuke manier om een nieuwe taal te leren. Hier lees je hoe het werkt.

Wist je dat als je als uitzendkracht aan de slag gaat bij Jigler ook (gratis) scholing kunt volgen? Wij werken samen met onze uitzendkrachten aan hun ontwikkeling. Benieuwd hoe je bij Jigler aan je ontwikkeling kunt werken? Kijk op jigler.nl/GO!

Bekijk al onze blogs

Gerelateerde artikelen

Blog: Sollicitatiegesprek tijdens corona
De coronacrisis zorgt niet alleen voor meer vrije tijd. Het heeft bijvoorbeeld ook invloed op een sollicitatiegesprek. Wil jij weten hoe je ook in coronatijd zorgt voor een succesvolle sollicitatie? Lees dan deze blog.

Blog: Je eerste werkdag in coronatijd: hoe pak je dat aan?
Nu thuiswerken de norm is, is het starten van een nieuwe baan best ingewikkeld. Lees in deze blog hoe je je eerste werkdag het beste kunt aanpakken.