Wat is payroll?

Wat is payroll?

Alles wat je moet weten over payrolling

Ontdek de voordelen Stel een vraag
Vragen?

Stel ze gerust, wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk. Uiteraard kan je voor direct contact ons ook telefonisch bereiken via 0342 22 00 90.

Verplichte velden
Twee vrouwen geconcentreerd in gesprek

Wat betekent payroll en wat is payrolling nu eigenlijk?

Payroll en payrolling zijn Engelse begrippen die verwijzen naar het begrip ‘loonlijst’. Het heeft alles te maken met personeel, administratie en werkgeverschap. Met payrolling komen medewerkers die bij jou werken, op de loonlijst van een payrollpartij. De payrollorganisatie wordt daarmee werkgever.

Waarom payrolling

In die rol neemt de payrollorganisatie de juridische- en administratieve verplichtingen en risico's die horen bij het in dienst hebben van personeel van jou over. Jij als ondernemer, die een payrollpartij inschakelt, noemen we in zo’n situatie de opdrachtgever. Jij regelt alles op de werkvloer, terwijl de payrollpartij het administratieve en juridische gedeelte voor jou doet.

Bekijk alle voordelen
Notitieboek met punten voor wie payrolling geschikt is

Voor wie is payrolling geschikt?

Bedrijfsgrootte is bij payrolling niet relevant. Payrolling is namelijk geschikt voor:

 • De zelfstandige die extra hulp zoekt
 • De mkb’er die wil opschalen, maar geen risico's, administratie en ingewikkelde wet- en regelgeving rondom personeel wil
 • Grote ondernemingen die hun vaste kern van medewerkers willen uitbreiden
 • Payrolling is mogelijk in elke branche.
Vrijblijvend sparren? Plan een gesprek
Vrijblijvend sparren

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel, payroll, uitzenden en werving en selectie. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij sparren graag vrijblijvend met je.

Verplichte velden

Benieuwd naar de voordelen, kosten en ontzorging van payrolling voor jouw organisatie?

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel, payroll en uitzenden. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag en vrijblijvend bij je langs!

Verplichte velden
Man liggend op de grond, met laptop en boeken naast hem

Payrollmedewerkers, hoe zit dat?

Een payrollorganisatie gaat niet voor jou op zoek naar medewerkers, deze moet je zelf vinden. Zo weet je precies wie je in huis haalt. Hoewel de medewerker bij de payrollorganisatie op de loonlijst staat, krijgt hij wel alle voorwaarden en voordelen die jouw vaste medewerkers ook hebben. We passen de cao toe die voor jouw organisatie geldt en volgen deze nauwkeurig.

Omdat een payrollorganisatie een grote werkgever is, zijn er nog wel wat extra voordelen voor de payrollmedewerker. Dankzij gezamenlijke inkoop is er de optie tot korting op de zorgverzekering. Laptops, telefoons, fietsen en waardebonnen van bol.com en Coolblue zijn met belastingvoordeel aan te schaffen. En er zijn scholingsbudgetten voor de medewerkers gereserveerd om zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen.

Vragen? Stel ze gerust
Vragen?

Stel ze gerust, wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk. Uiteraard kan je voor direct contact ons ook telefonisch bereiken via 0342 22 00 90.

Verplichte velden
Vrouw legt een payrollconstructie uit

Een payrollconstructie, wie doet wat?

Bij een payrollconstructie verloopt de sollicitatie via jou, daarna zorgt de payrollorganisatie voor de rest.

Je voert zelf de sollicitatiegesprekken. Zo weet je gelijk wie je voor je hebt en bepaal je nog steeds wie er bij jou komt werken. Op het moment dat je een geschikte kandidaat gevonden hebt, geef je dat aan ons door. Dan gaan wij gelijk aan het werk. We regelen alles wat hoort bij het officiële dienstverband. Vanaf dat moment ligt het werkgeverschap, en dus ook de risico's, bij ons. Wij zijn verantwoordelijk voor:

 • Arbeidsvoorwaarden
 • Arbeidsovereenkomst
 • Urenverwerking
 • Loonbetaling
 • Pensioen
 • Verzuimacties
 • Wet- en regelgeving
 • Ontslag

De samenwerking met Jigler

We nemen niet alleen veel werk uit handen, we denken ook met je mee. Zo krijg je van ons een seintje als het contract van een van de medewerkers afloopt. Jij bepaalt of wij dit verlengen en onder welke voorwaarden. Maar kom je er zelf niet uit? Dan adviseren we wat in jouw situatie verstandig is. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Een payrollmedewerker heeft recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers in eigen beheer. Onze cao-specialisten zorgen ervoor dat volledig jouw cao wordt gevolgd in het opstellen van de arbeidsovereenkomst. Daarom zullen er geen verschillen ontstaan tussen de arbeidsvoorwaarden van payrollmedewerkers en medewerkers in eigen beheer.

Heb je een vacature, maar lukt het niet om iemand te vinden? Ook daar hebben wij een oplossing voor. Plaats gratis een vacature op onze site en ontdek wat ons netwerk voor jou kan betekenen.

 

Ontdek hoe onze dienstverlening jouw bedrijf verder kan helpen

Afspraak maken

Een goed gesprek met iemand die alles weet over personeel, payroll en uitzenden. Meer weten over de mogelijkheden en dienstverlening? Moeilijke vragen? Een aanbod vergelijken? Wij komen graag en vrijblijvend bij je langs!

Verplichte velden
Rekenmachine en pen en papier

Payrolling ontzorgt ondernemers

Ben je ondernemer en overweeg je om personeel aan te nemen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf medewerkers in dienst te nemen. Of je besteedt het uit aan een payrollpartij.

Je wilt als (startende) ondernemer natuurlijk zelf de regie in handen houden als het gaat om jouw bedrijfsvoering. Zeker als het om personeel gaat. Maar personeel in eigen beheer is een serieuze aangelegenheid. Naast ondernemer word je immers ook meteen werkgever.

Dat vraagt een hoop van jou. Alleen al op het gebied van kennis. Je moet je gaan verdiepen in wetgeving, je rechten en plichten als werkgever. Wat te doen als de medewerker ziek wordt? Hoe zit het met recht op pensioen? En stel dat je niet zeker weet of je na een half jaar voldoende werk hebt om iemand aan het werk te houden?

Dat is niet alleen heel spannend, die stap naar personeel, maar ook heel serieus. Of het nou tijdelijk is of voor lange tijd, met payrolling zit je veilig. Terwijl jij tegelijkertijd grip blijft houden op medewerkers.

Dus, ben je ondernemer en wil je:

 • Wel personeel, maar geen risico?
 • Geen tijd besteden aan zaken die niet jouw core business zijn?
 • Dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor medewerkers in eigen beheer?
 • Vooraf duidelijkheid over je personeelskosten?

Dan is payrolling dé oplossing voor jou.

Wat kost payroll?